torsdag 14 april 2011

Make a Kid Smile, del 2- Gamla vänner

Gamla vänner.


Vi skall träffa gamla vänner och vi skall skaffa nya när vi är i Nepal.


Vi börjar med de gamla: Så fort vi kommer till Katmandu beger vi oss till ACME Academy - skolan där det började med 2 "bonusbarn" - och där MaKS i år har delat ut 8 stipendier. Vi har gjort i ordning fina certifikat som vi under högtidliga former kommer att dela ut till de 8 barnen. Då kommer vi att känna oss nöjda!

Det finns en glädje som delas med sorg i det arbete jag under mina två år med Make a Kid Smile känner: Det finns en optimism och en stolthet i att känna att vi tack vare våra insatser har möjliggjort för ytterligare 8 barn att få gå i en bra skola i ett av världens fattigaste länder. Detta blandas dock hela tiden med en sorg över att vi inte gör mer!
 En av mina passioner i livet är utbildning, alltifrån de första skolåren upp till universitetsstudier. Som förälder och som lärare har jag förmånen att följa och aktivt delta i alla delar. Utan en bra utbildning kommer våra barn inte att klara sig i den globala konkurrensen. Det räcker inte längre att vara bäst i klassen, heller inte i skolan, man måste vara bäst i världen. Utan en bra och utbredd utbildning för barnen i Nepal kommer inte bara barnen och deras familjers framtid att vara osäker utan hela landets framtid kommer att kraftigt begränsas till att betraktas som ett land för turism, out sourcing och fattigdom. Är det vårt ansvar? Utan tvekan! När det gäller lärande finns ingen skillnad mellan mina barn, dina barn och deras barn! Vi har alla ett eget ansvar för att öka möjligheterna för att barn runt om i världen skall få, inte bara utbildning utan den allra bästa utbildningen. 

Make a Kid Smile handlar inte bara om att ge barn i Nepal möjilghet att gå i skolan. Vår ambition är större än så. Global Buddy Schools är ett annat viktigt mål! Läs mer om det i nästa inlägg och hur vi också på vår resa kommer att skaffa oss nya vänner.


 /Lena R

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar