tisdag 26 april 2011

Kathmandu - dag 2

Ännu en dag i fantastiska Kathmandu. Men först måste jag börja med gårdagskvällen. "Vår" guidefirma, Peak Promotion, bjöd på en fantastisk kväll på en väldigt speciell restaurant med Nepalesisk mat och uppträdanden med Nepalesiska folkdanser och musik. Trots att alla var rätt slitna efter flygresan höll vi oss vakna och njöt av föreställningen. Faktum är att några t.o.m. orkade med en ganska sen kväll i baren på hotellet. Det var skönt med sovmorgon.. :-)

Dagen har varit hektiskt med möte på Peak promotion för att gå igenom hela upplägget för expeditionen en sista gång, sista inköpen för att komplettera utrustning, lunchmöte med Ram Krishna, en gammal vän här i Kathmandu, möte med svenske Tommy Gustafsson, en av initiativtagarna till jätteprojektet Save Everest Cleaning Expedition, nytt möte på Peak, packning och sista genomgång av all utrustning, middag på mysig Thairestaurant och nu till sist lite bloggande. Sedan blir det sängen!

I morgon är det nämligen väckning kl.04.00 för pick-up kl.05.00 och transport ut till flygplatsen. Har vi tur är vädret uppe bergen gynnsamt och vi kan flyga till den lilla bergsbyn Lukla på 2.800m. Där börjar det riktiga äventyret..!

Håll tummarna för att tekniken fungerar så jag kan göra en ny uppdatering av bloggen i morgon.

Till sist - tack för alla kommentarer. "Kepp it up" - det uppskattas!


Jakob framför välkomstskylten på hotellet

Hela gänget på välkomstmiddagen. Närmast kameran-
Wongchu Sherpa, ägare av Peak Promotion och en god vän

Normal elstolpe i Kathmandu -
någon som undrar varför strömmen
går hela tiden..?


4 kommentarer:

  1. Vilken VIP-behandling ni får!
    Fortsatt lycka till på berget nu!

    SvaraRadera
  2. Lycka till på berget!
    Särskild hälsning till Magnus

    SvaraRadera
  3. Härligt att ni kommit så långt nu! Id´n med bloggen är ju underbar! Önskar er bra väder!
    Tack Henrik för nattligt SMS!

    SvaraRadera
  4. Samling för Sigtuna hade styrelsemöte i går tisdag och styrelsen skickar sina varma hälsningar och önskar lycka till.
    Vi hjälper er att hålla tummarna.
    Gunnar

    SvaraRadera