måndag 25 april 2011

Äntligen - Kathmandu!

Jag kan faktiskt längta bara till Kathmandu. Jag behöver inte ens ta mig upp i bergen, bara jag får känna den helt unika atmosfären i Nepals huvudstad.

Kathmandu - en orgie i färger, lukter och upplevelser
Och nu är jag här - för fjärde gången! Allt är sig likt. Folkvimlet, färgerna, de speciella lukterna, människorna, röran men ändå lugnet, alla människor jag lärt känna, maten och affärerna. Allt det som gör Kathmandu till den fantastiska plats det är.

Efter en flygresa via Doha höll det på att sluta i moll. Sikten var tydligen urusel i Kathmandu och vi var tvungna att cirkla över flygplatsen i nästan en timme innan besättningen vågade göra ett landningsförsök. Ett landningsförsök som avbröts precis innan vi skulle ta mark då sikten fortfarande inte bedömdes vara tillräckligt bra. Risken var att vi skulle tvingas gå till en annan flygplats. Nytt väntläge ovanför Kathmandu innan vi till sist kunde landa. Pust...

Som vanligt väntade Wongchu Sherpa och hans guidefirma Peak Promotion på oss och vi fick ett varmt välkomnande. Efter en liten "krock" mellan vår buss och en DHL-buss tog vi oss igenom kaoset i Kathmandus trafik till hotellet i centralt i stadsdelen Thamel där vi checkade in på hotell Holy Himalaya.
Hela gänget i bussen på väg till hotellet

Vi är trötta efter få timmars sömn (om ens några) men lyckliga att vara här. Alla verkar nöjda och glada och har massor av "att-göra-saker" på sina listor. Vissa skall besöka skolor, andra köpa och hyra klätterutrustning, alla vill utforska Thamel och Kathmandu.

I morgon har vi en hel dag med fixande innan vi tidigt på onsdag morgonen tar oss ut till flygplatsen för att flyga till byn Lukla och påbörja vårt bergsäventyret.

Återkommer....

/Olov


Första lunchen

5 kommentarer:

  1. Gott att ni är på plats! Enjoy! Hls Peter

    SvaraRadera
  2. Hej!

    Vad skönt att ni kom fram helskinnade trots vädret..... ;-)
    Låter fantastiskt med allt i Katmandu, här hemma får vi "bara" nöja oss med 20-25 graders värme och nästan vindstilla, phu!
    Hoppas att vädret blir bra och att ni själva också är OK!

    Många hälsningar från Hällsbo.
    /Mats

    SvaraRadera
  3. Känns skönt att ni är på plats hela gänget! Skön beskrivning - även jag upplever dofterna, färgerna, människorna, myllret och larmet i Kathmandu. Enjoy, darlings!

    SvaraRadera
  4. Coolt! Ni ser alla väldigt redo ut!
    Agne

    SvaraRadera
  5. Härligt att ni är på plats och att det gått bra. Speciell hälsning till Birgitta. Helene

    SvaraRadera